B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ste vedeli?

Ste vedeli?

V rubriki "Ste vedeli" na naši Facebook strani vsak teden objavimo enega od podatkov, ki se marsikomu lahko zdi skoraj neverjeten. Ste vedeli ...

… da lahko iz cigaretnih škatlic izdelate repliko bugatti veyrona? To je uspelo kitajskim študentom (očitno niso imeli pametnejšega dela), ki so za podvig porabili kar 10.280 ovitkov cigaret. Za sestavljanje so porabili celih osem mesecev in končni izdelek s 300 kilogrami teže uspeli celo zapeljati. Poganja ga namreč majhen električni motor, ki, za razliko od cigaret, ne proizvaja čisto nič dima.

… da so na svetu tako obsedeni ljubitelji Volkswagnovega hrošča, da bi v njem najraje kar živeli? Avstrijski arhitekt Markus Volglreiter je eden izmed njih, saj je v 'ljudski' podobi zgradil trinadstropno hišo. Kasneje je enako idejo uporabil celo za restavracijo! Se bo našel tudi kakšen avtomehanik, ki mu bo tako všeč njegova hiša, da bo po enakem vzorcu sezidal tudi avtomobil?

… da lahko tekočina za pranje vetrobranskega stekla človeka drži pri življenju? Kaj takšnega seveda strogo odsvetujemo, 84-letni Henry Morello pa je v sili to vseeno preizkusil na lastni koži. Ko je blizu Grand Canyona z avtomobilom nesrečno zapeljal v jarek in tam obtičal, je kar pet dni preživel v tako, da se je hidriral z vetrobransko tekočino. Ponoči se je pokrival s predpražniki in si krajšal čas s prebiranjem navodil za uporabo vozila. Našli so ga mimoidoči pohodniki, utrpel pa je le manjšo poškodbo ledvic zaradi popitega sredstva za čiščenje stekel.

Hiša hrošč

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna