B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kako odstraniti trdovratne madeže zasušenih insektov na vetrobranskem steklu?

Kako odstraniti trdovratne madeže zasušenih insektov na vetrobranskem steklu?

Poletni čas je raj za insekte najrazličnejših velikostnih razredov. Ti velikokrat končajo svojo življensko pot prav na steklenih površinah avtomobila, najpogosteje seveda na lučeh ali vetrobranskem steklu. Različni vozniki se čiščenja lotevajo na različne načine ali pa se sploh ne in čakajo na pomoč izpod neba. Takšen pristop pa je na dolgi rok lahko le škodljiv, saj je stopnja težavnosti odstranjevanja umazanije z laka in stekel premosorazmerna s časovno oddaljenostjo. Ko se vmes zgodi še nekaj vročih dni, se trajne posledice na laku lahko hitro poznajo.

Prvi ukrep za čista okna je je letna tekočina z čiščenje oken. Številni vozniki sploh ne vedo, da zanašanje na zimsko tekočino za odmrzovanje stekel pri insektih ne velja, saj ni zimska tekočina ni namenjena odstranjevanju tako trdovratnih madežev, ker nima nikakršnih dodatkov, ki bi pomagali pri razgradnji žuželk. Takšne dodatke pa imajo letna čistila, ki naj bi jih vozniki uporabljali v toplejši polovici leta. Če imate v vašem rezervoarju s tekočino še veliko zimske mešanice, dodajte zgolj koncentrirano letno čistilno sredstvo. Kakovostne letne tekočine seveda dobite v poslovalnicah GMT in ADEL.

Drugi ukrep - veliko vode. Stikalno ročico za brisalce, ki sproži šprico s tekočino in hkrati tudi delovanje metlic, držite aktivirano vsaj tri takte brisalcev, da se vmes na steklo resnično nanese dovoljšnja količina vode s čistilnim sredstvom.

Tretji ukrep je ročne narave. Metlice brisalcev lahko zaradi ostankov insektov zelo trpijo, saj so skeleti členonožcev izredno trdni, celo bolj od ledu. In to na gumi pušča trajne posledice! Če imate torej steklo močno zapacano zaradi žuželk, ohranite metlice cele in se dela raje lotite z rokami. Najprej dvignite brisalce stran od stekla, aktivirajte črpalko za tekočino (če seveda ni kar del metlice, kot je to rešitev pri nekaterih avtomobilih) in podrgnite s specialno gobico proti insektom. In če to sezono še niste menjali brisalcev, je sedaj pravi čas!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna