B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ko športnega zvoka avtomobila nismo prav nič veseli

Ko športnega zvoka avtomobila nismo prav nič veseli

Nenaden spremenjen zvok iz izpušnega lonca je najbolj očiten znak, da se z izpušnim sistemom dogaja nekaj nezaželenega.

Avtodeli za izpušni sistem dušijo zvok plinov, ki pritekajo iz zgorevalnega prostora v močnih sunkih tako, da ni presežena dovoljena jakost hrupa, in da se plini pretakajo brez prevelikih uporov. Izpušne pline mora odvajati brez nevarnosti prehajanja v notranjost vozila in katalitični pretvornik (katalizator) mora čim bolj zmanjšati delež škodljivih snovi v izpušnih plinih.

Povprečni izpušni sistem na avtu lahko brez težav zdrži sto tisoč kilometrov in več. Če se težave pojavijo prej, je to skoraj gotovo zaradi prepogostih temperaturnih nihanj (pogoste krajše vožnje), vlage in raznih obremenitev, ki so lahko mehanske (vročina, vibracije ...) ali kemične narave (soljenje cest).

Mehanski deli izpušnega sistema se rahljajo, material začne razpadati in potrebno je ukrepanje. Ker so današnji izpušni sistemi neprimerno bolj zakomplicirani kot nekoč, je najbolj primerna in dolgoročno ugodna rešitev menjava okvarjenega dela izpušnega sistema - zadnjega izpušnega lonca, srednjega izpušnega lonca ali kolektorja plinov ali cevi.

V poslovalnicah GMT dobavljamo kakovostne izpušne sisteme za veliko večino avtomobilov. V našem asortimanu so tudi katalizatorji, filtri trdnih delcev, lambda sonde in AGR ventili, ki so vse del izpušnega sistema modernih dizelskih in bencinskih vozil.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna