B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kako nad trdovraten spominek vožnje prek gradbišč

Kako nad trdovraten spominek vožnje prek gradbišč

Poletje je glavna sezona obnove cest. To se zelo opazi tudi na vašem vozilu, ki bo zelo verjetno v naslednjih mesecih posejano z majhnimi črnimi pikicami ali celo črtami, posledicami vožnje prek gradbišč. Gre za ostanke asfalta, raznih tipov bitumnov in drugih gradbiščnih materialov, ki so lahko izredno trdovratni za odstranjevanje, na karoseriji pa pustijo tudi trajnejšo sled.

Z navadnim avtošamponom ne boste opravili nič, saj se drgnjenje pikic konča z razmazanjem temnorjavega madeža po večji površini.

Nekateri trdijo, da lahko težavo rešijo z WD-40 in delno imajo prav, saj je to sredstvo dobro pri topljenju trdovratne umazanije. Žal pa ima tudi slabo lastnost, saj zaradi svoje sestave pušča za seboj zelo mastno sled. Če boste WD-40 uporabili za odstranjevanje več kot le nekaj pikic, bo treba vozilo nato temeljito sprati in tudi povoskati, da ne bo posledic na laku.

Najbolj učinkovito sredstvo proti bitumenski nadlegi na avtu so zato gotovo namenski odstranjevalci. Njihovo formulo sestavljajo razni destilati, kerozin ali mineralne spojine, ki v trenutku zmehčajo bitumen ali katran ter ju razgradijo.

Zato je odstranjevanje madežev na avtomobilski karoseriji tako lahkotno kot čiščenje jedilne mize po obroku s kuhinjskim detergentom.

Veliko lažje in cenovno bolj smotrno kot pa WD-40 je namenski odstranjevalec uporabiti na večji površini, recimo na celotnem spodnjem delu bokov ali okoli kolesnih odprtin in blatnikov. Kot že omenjeno, laku in barvi ne škodujejo, lahko pa namenski odstranjevalec vseeno odstrani vosek s površine, zato je smiselno avto po nanosu oprati in znova povoskati.

Še en namig - odstranjevanje madežev bitumna, asfalta ali katrana s karoserije je veliko lažje v nekoliko toplejšem vremenu. Še posebej v hladnejšem vremenu je namenski odstranjevalec tako edina rešitev.

V poslovalnicah GMT po Sloveniji lahko povprašate po namenskih izdelkih za odstranjevanje katrana in bitumna, ki pa pridejo prav tudi za odstranjevanje drugih madežev na karoseriji, v prvi vrsti drevesne smole ali mrčesa.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna