B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Zavore kot umetniško delo

Zavore kot umetniško delo

Brembo v prvi vrsti velja za proizvajalca izjemno zmogljivih in zanesljivih zavornih sistemov, na katere prisegajo najboljša dirkalna moštva, vključno s formulo 1 in MotoGP. A kot pravo italijansko podjetje ne morejo mimo tega, da mora vsak izdelek poleg funkcije ponuditi tudi oblikovalsko vrednost. Leta 1992 so to dokazali s prvimi rdeče obarvanimi zavornimi čeljustmi.

Tako kot to velja za izpušne sisteme, pnevmatike in platišča, pa še veliko drugih komponent z nalogo izboljšanja voznih lastnosti, morajo tudi zavore v prvi vrsti navdušiti s performansami. A vsi vemo, da je, še posebej pri zmogljivejših vozilih, videz vsaj tako pomemben kot vse ostalo. Brembo je na primer slaba tri desetletja nazaj poskrbel, da se njihove izdelke vidi že na daleč, ko je prvič živo rdeče zavorne čeljusti gostil nič manj legendarni porsche 911. Takrat so sprožili tako imenovano barvno revolucijo in poskrbeli, da pogled v kolesa športnih avtomobilov ni bil nikoli več enak.

V ponudbi znamke Brembo je cel kup dokazov, da privlačna oblika ni nujno razlog za kompromis. Vrhunec pa so visokozmogljive zavore serije Dyadema, ki vgrajeno tehnologijo črpajo iz dirkalnih izkušenj. Zasnovane so tako, da dopolnjujejo aerodinamiko vozila in zračne tokove ter jih izkoriščajo za dodatno hlajenje. Zavorne čeljusti imajo namreč v odnovno konstrukcijo zasnovan hladilni kanal, ki dovaja zrak do ključnih zavornih komponent. S tem je dosežena občutno nižja temperatura delovanja s kar 15 odstotkov hladnejšo zavorno tekočino. S tem zavore zdržijo večje in dalj časa trajajoče obremenitve kot sicer.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna