B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Tudi zobna ščetka je lahko pomemben kos opreme za avto

Tudi zobna ščetka je lahko pomemben kos opreme za avto

Po koncu poletne sezone in kot predpriprava na hladnejše in vlažnejše dni je zelo priporočljivo opraviti temeljito čiščenje notranjosti vozila.

Na ta način boste podaljšali tako njegovo življenjsko dobo kot izboljšali pogoje vožnje, kar je povezano z vašim dobrim počutjem in tudi zdravjem.

 

1. Kot prvi korak počistite iz avta vse smeti in odvečne predmete, ki so se nakopičili po raznih odlagališčih in prostorčkih. Zdaj je tudi priložnost, da novo organizirate nekatere potrebščine in listine, ki sodijo v avto.

2. Najprej se s krpo lotite armaturne plošče. Najboljša za čiščenje so preverjena namenska čistila z antistatičnimi dodatki proti prahu, zelo dobra alternativa so tudi že ustrezno pripravljeni robčki za čiščenje notranjosti. Začnite pri najčistejših in nadaljujte proti najbolj umazanim predelom. Da dosežete najbolj zamaščene in skrite predelčke, si lahko pomagate z ušesnimi paličicami, krpo okoli izvijača ali čim podobnim. Po zgornjem postopku se lotite tudi se gumbov na armaturni plošči in rež za njimi. Za res detajlno čiščenje in odstranjevanje trdovratnih madežev iz razpok uporabite staro zobno ščetko. Pozor! Čistila za armaturo so lahko preagresivna za usnjen volan ali ročico menjalnika, zato za ta dva dela uporabite kar navadno doma.

3. Na vrsti so stekla. S čistilom za okna navlažite krpo, najbolje iz mikrofibre, saj je ta material najboljši za trdovratne madeže, a hkrati nežen do stekla. Drgnite s krožnimi gibi, bodite pozorni na robove, na koncu pa krpo obrnite na suho stran in ponovite postopek. Če čistilo vsebuje amonij, bodite pozorni, da ne zaide na plastične dele, saj negativno vpliva na material. Če imate stekla temnjena, bodite pozorni, da ne uporabljate preagresivnega čistila. Pri čiščenju stekel bodite temeljiti, ne pozabite na mala okenca na bokih in na strešno okno. če ga imate.

4. Čas je za sesalec. Odstranite vse tepihe iz avta. Če imate gumijaste tepihe ali plastična korita, jih očistite z vodo in čistilnim stredstvom, sicer jih vsaj temeljito posesajte. Nato s sesalcem napadite notranjost, vedno sesajte od zgoraj navzdol. Pri tem uporabite ustrezen nastavek. Potisnite sedeže nazaj, da dosežete tudi prostor pod njimi.

5. Če imate usnjene sedeže, potem jih morate redno ohranjati z namenskimi sredstvi za čiščenje in osvežitev, saj bodo v nasprotnem razpokali in se izsušili. Preagresivna sredstva jih lahko trajno poškodujejo, zato preverite delovanje na skritem delu in šele nato nadaljujte. Nikar ne uporabite čistila za okna. Pri tekstilnih sedežih najprej dobro posesajte sedeže, sledi uporaba namenske pene za čiščenje. Na koncu jih spet posesajte. Če kakšen madež še vedno vztraja, uporabite sredstvo za odstranjevanje trdovratnih madežev.

6. Finale! Če ste med čiščenjem uporabili veliko različnih sredstev, je prav, da avto temeljito prezračite. Tudi sicer na topel in sončen dan odpirajte okna, da se notranjost avta redno suši. Na koncu namestite osvežilec zraka, ki bo poskrbel za dobro počutje. Če avta ne čistite ravno pogosto, posezite po takšnem s podaljšanim delovanjem. V današnjih časih ne pozabite imeti vedno pri roki tudi sredstva za razkuževanje rok v avtih.

Vse kar potrebujete, da bo vaš avto od znotraj deloval vedno sveže in čisto, dobite tudi v trgovinah GMT. Zaupajte nasvetom naših strokovnjakov!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna