B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Brez teh bi bili klasični motorji že stvar preteklosti!

Brez teh bi bili klasični motorji že stvar preteklosti!

Izpušni sistemi sodobnih avtomobilov so z leti postali veliko bolj zapleteni kot nekoč. Med drugim imajo vgrajen nabor senzorjev, ki skrbijo, da količina škodljivih snovi ne preseže zakonsko določenih mej.

Boj za zmanjševanje škodljivih snovi, ki v ozračje prehajajo iz izpušnih cevi naših avtomobilov je danes trši in zahtevnejši kot kadarkoli doslej. Vladne agencije in druge organizacije, s samim vrhom Evropske Unije na čelu, močno pritiskajo na avtomobilske proizvajalce, ki morajo iskati vse zahtevnejše rešitve za izpolnjevanje zadanih ciljev.

Bosch je v ta namen razvil veliko inovativnih pripomočkov, med drugim tudi različne senzorje ali tipala, ki nadzorujejo čistost izpušnih plinov znotraj izpušnega sistema. Ti nato podatke pošiljajo krmilni enoti motorja, ki po potrebi prilagaja delovanje, da vrednosti ostajajo znotraj sprejemljivih.

Tri ključne meritve, ki jih izvajajo so merjenje temperature izpušnih plinov, spremljanje delovanja filtra trdnih delcev in meritev koncentracije dušikovega oksida. Senzorji za merjenje temperature izpušnih plinov varujejo visokokakovostne komponente, kot so turbopuhala, katalizatorji in filtri za trdne delce v vročem izpušnem traktu. Spremljajo optimalen razpon temperature in zagotavljajo popoln nadzor čiščenja izpušnih plinov.

Senzorji dušikovega oksida zagotavljajo zanesljivo spremljanje in nadzor čistilnih komponent izpušnih plinov pri dizelskih motorjih. Natančno izmerijo koncentracije dušikovega oksida v izpušnih plinih in podpirajo učinkovito naknadno obdelavo izpušnih plinov.

Zadnji, a niti približno ne najmanj pomembni so senzorji trdnih delcev, ki spremljajo funkcijo filtra za trdne delce pri dizelskih motorjih. Senzor trdnih delcev je nameščen za filtrom za trdne delce za dizelske motorje in meri preostali pretok delcev v izpušnih plinih. Diagnostična programska oprema s podatki preverja funkcionalnost filtra za trdne delce pri dizelskih motorjih. Tako Boschevi senzorji trdnih delcev pomagajo zmanjšati emisije trdnih delcev za do 99 % in skupaj s senzorji dušikovega oksida in senzorji za merjenje temperature izpušnih plinov družbe Bosch pomembno prispevajo k skladnosti z emisijskimi mejnimi vrednostmi in optimalni zmogljivosti motorja.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna