B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Na avtocesti sproti zmrzuje steklo

Na avtocesti sproti zmrzuje steklo

Veliko voznikov se pritožuje, da jim kljub uporabi tekočine proti zmrzovanju na avtocesti sproti zmrzuje vetrobransko steklo.

Zima je letos pokazala zobe. Nekateri kraji v Sloveniji so prekriti z debelo snežno odejo, vozniki pa se morajo soočati tudi z ledenim dežjem. Če nimate ustrezne tekočine za vetrobransko steklo in dobrih brisalcev, lahko vožnja hitro postane zelo nevarna.

Nekatere tekočine proti zmrzovanju na trgu so vprašljive kakovosti, zato je tudi pri nakupu dobro vprašati, kakšno tekočino kupiti, da steklo med vožnjo ne bo zmrzovalo. Naši prodajalci v trgovinah GMT po vsej Sloveniji vam bodo strokovno svetovali.

Mi pa vam ponujamo še nekaj dodatnih nasvetov, da se med vožnjo ne boste znašli v zadregi. Steklo dobro očistite že pred vožnjo, po potrebi se tudi med vožnjo ustavite in ga očistite. Brisalci so obremenjeni že med dežjem, če je prisoten še led, so obremenjeni še veliko bolj. Težava je tudi ta, da imajo moderni avtomobili senzorje, ki samodejno zaznavajo mokroto na steklu, hkrati pa delujejo sekvenčno in večkrat obrišejo steklo. Če je prisoten led, lahko hitro pride do poškodbe metlic brisalcev, v najslabšem primeru pa lahko pregori celo motorček. Strošek okvare tudi več kot 300 evrov. Mehaniki tovrstnih primerov okvare motorčka pozimi v svojih delavnicah opažajo zelo veliko.

Sami pa lahko veliko storite že z izbiro kakovostne tekočine proti zmrzovanju. Steklo z dobro tekočino proti zmrzovanju ne bi smelo med vožnjo zmrzovati. Še posebej pozorni morajo biti vozniki kombiniranih vozil z večjimi vetrobranskimi stekli in večjimi brisalci. Očistiti morajo še večje površine in so zato brisalci še bolj obremenjeni. Če je zunaj le nekaj stopinj pod ničlo, je „minus“ pri hitrosti 130 km/h in več še toliko večji, možnost zmrzali stekla pa zato večje.

Koncentrati, ki jih ponujamo v naših GMT trgovinah praviloma zdržijo zelo nizke temperature, tudi do -30 stopinj. A je treba upoštevati, da so temperature med vožnjo lahko precej nižje kot pri mirujočem avtu, zato pretirano razredčevanje lahko spet povzroča zmrzovanje. Priporočam mešanico 2:1 v korist koncentrata, kar bi moralo zadostovati za vsaj okoli -15 stopinj. Razmerje 1:1 zadosti nekako do -10 stopinj in je že lahko na meji.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna