B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ste prepričani, da vam delujejo vse žarnice?

Ste prepričani, da vam delujejo vse žarnice?

Muhasto vreme, ki velikokrat vpliva na vidljivost, skupaj s kratkimi dnevi in dolgimi nočmi je za varnost na cesti ena največjih preizkušenj. Zato je toliko bolj pomembno, da smo v tem obdobju na cesti še toliko bolj vidni.

Za zamenjavo nedelujoče žarnice ne potrebujemo mojstra, ampak se opravila lahko loti vsak. Morda je ravno to razlog, da se včasih skrb za delovanje žarnic zdi kot malenkost, a verjemite, da so luči gotovo bistveni del zagotavljanja varnosti na cesti. Bistvo pa ni le v tem, da si okolico osvetljujemo zase, pač pa v tem, da smo vidni drugim!

Večino žarnic na avtomobilu lahko preverimo sami s sprehodom okoli vozila, za zavorne luči pa potrebujemo pomoč. Če pri roki nimamo nikogar, ki bi nam lahko pomagal, se moramo znajti sami. Najbolj varno bo, če na primerno razdaljo za avtomobilom postavimo svoj pametni telefon in z njim posnamemo videoposnetek medtem, ko pritiskamo na zavorni pedal. Med manj varne načine spadajo spretneži, ki s primerno dolgim predmetom zagozdijo stopalko zavore, nekateri se poslužijo tudi manj zanesljivega načina spremljanja svetlobnega odboja v steni za avtomobilom.

Snemanje je lahko uporabno tudi, če avtomobil nima klasičnih sijalk, ampak led trakove. Na ta način namreč lahko preverite, če pravilno deluje celotna svetilna enota, ali pa je morda deloma odpovedala. Pravilnik o tehnični izpravnosti vozil namreč led svetilo, pri katerem delujeta le še dve tretjini ali manj površine, smatra za nedelujoče.

Vsekakor velja pravilo, da je v primeru opažene nepravilnosti ali slabega delovanja, ki ga s preprostim posegom ne moremo odpraviti sami, obisk serviserja neizbežen. Za pestro izbiro in kakovost izbranih nadomestnih delov pa se, tako kot vedno, zanesite na podjetje GMT Avtodeli!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna