B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kdaj ste nazadnje preverili nivo olja?

Kdaj ste nazadnje preverili nivo olja?

Motorji v sodobnih avtomobilih imajo lahko izjemno dolge predpisane intervale za menjavo olja, zato je preverjanje stanja te življenjske tekočine motorja postalo skorajda pozabljeno.

Nekoč smo morali biti pri avtomobilskih motorjih veliko bolj pozorni na količino in stanje olja, saj je bilo to manj kakovostno, motorji pa manj tehnično napredni. A danes je razvoj stvari pripeljal tako daleč, da lahko teoretično na odvijanje pokrovčka in potiskanje paličice v motor pozabimo, tudi zato, ker nam morebitno težavo sporoči že sama motorna elektronika (ta informacije dobiva prek tipal v motorju). A tudi ti sistemi niso nezmotljivi in verjetno je najmanj primeren čas, da se pojavijo težave ravno sredi poletnega dopusta. Več sto kilometrov oddaljeni od doma si lahko s spregledano težavo poleg uničenega dopusta pridelamo tudi velike stroške.

Če motorno olje zamenjate preden je okoli od proizvajalca predpisan interval, vam bo avtomobil ne le hvaležen, ampak se vam bo oddolžil z bolj učinkovitim in zanesljivim delovanjem. Sploh pri starejših avtomobilih z večjim številom prevoženih kilometrov je redna menjava še bolj pomembna in hkrati tudi stroškovno smotrna, saj je veliko cenejša kot pa odpravljanje mehanskih motornih napak, ko se te pojavijo.

Naj bo preverjanje olja v motorji del priprav na vsako daljšo pot, poleg tega pa se pozanimajte tudi katero motorno olje vaš avtomobil sploh uporablja. Mešanje različnih tipov in viskoznosti olja ni priporočljivo in se lahko izvaja le v skrajnih primerih. Da bi se izognili temu scenariju, se ustavite v najbližji prodajalni GMT Avtodeli ter kupite rezervni liter za v prtljažnik. Nikoli ne veste, morda vam že letos pride prav in prepreči počitniško polomijo, ki je družina prav gotovo ne bo zlahka pozabila!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna