B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kam pa vi odložite moker dežnik v avtu?

Kam pa vi odložite moker dežnik v avtu?

 

Gumijasti tepih je eden najbolj poceni ukrepov za prijaznejšo zimsko uporabo vozila.

Gumijaste preproge v zimskem času močno poenostavijo skrb za čistejšo notranjost avtomobila. Hkrati se je z njihovo pomočjo laže znebiti vlage v vozilu.

Novi avtomobili imajo običajno tekstilne tepihe, ki pa se v mokrem vremenu napijejo vlage ali vsaj navlažijo. Posledica ni samo hladnejši občutek v predelu nog, temveč tudi zaroševanje ali celo jutranje zmrzovanje stekel z notranje strani. Vlaga povzroča tudi zatohel vonj in lahko pušča dolgoročne posledice na materialih in sistemih, vključno z rjavenjem kovinskih delov in poškodbami na električni napeljavi.

Eden najbolj preprostih receptov za udobnejše in čistejše zimske vožnje je uporaba gumijastih tepihov, ki preprečijo pronicanje deževnice ali snežne brozge s površja v notranjost. Medtem ko so bile gumijaste preproge nekoč praktično samoumevne, pa jih v zadnjih letih v serijski opremi novih vozil le redko vidimo, ali pa jih je treba doplačati.

Seveda pa obstajajo tudi tipske preproge, ki so s strani zunanjih proizvajalcev narejene po meri različnih avtomobilskih modelov. Z njihovo pomočjo je v deževnem ali sneženem vremenu precej enostavneje vzdrževati čistočo vozila. Obstajajo tudi preproge, narejene po merah prtljažnikov.

Čiščenje umazanih gumijastih preprog je enostavno, tudi posušijo se veliko prej od tekstilnih.

Preverite ponudbo gumijastih preprog v eni od bližnjih trgovin GMT Avtodeli.

Pred hladnimi dnevi pa nikar ne pozabite tudi na nekaj sicer neobvezne, a zelo koristne opreme v avtomobilih: priročno lopato, svetilko, odejo, kakovostne vžigalne kable, omelo za sneg, kakšen suhi prigrizek ...

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna