B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Rajši h kleparju kot na urgenco!

Rajši h kleparju kot na urgenco!

Sezona toče je tu, z njo pa kup nespametnih ravnanj, ki jih počnemo vozniki, ko se na pločevini zasliši pokanje ledenih krogel. Najbolj pomembno pri tem se je zavedati, da noben »pleh« ni vreden resne poškodbe ali celo življenja.

 

Spomladansko in zgodnje poletno obdobje sta še posebej ugodni za pojav toče, zato je najbolje, da smo takrat toliko bolj pozorni na vremenske obete. Reševanje težave s točo v trenutku, ko ta že pada z neba, je namreč lahko izjemno nevarno, pa ne le za vašo lastnino, pač pa za vas. Samo pomislite, kaj ledena krogla velikosti oreha naredi na vetrobranskemu steklu in to poškodbo prenesite na svojo glavo. Zato je torej najboljša obramba pred tovrstnimi težavami preventiva.

Namesto prekrivanja z dekami in starimi odejami, raje uporabite temu namenjene izdelke. Odeje je namreč težko primerno pritrditi, kar pomeni, da jih kaj hitro odpihne veter, ki je sicer redni spremljevalec toče. Če nimate garaže ali drugačnega zavetja, se raje zanesite na posebna pregrinjala, ki sicer tudi ne omogočajo optimalne zaščite pred točo, še posebej pred veliko točo, ki je danes vse pogostejša. Tu gre za ponjave, ki se v slabi minuti razprostre čez karoserijo in je izdelana iz najlona, pod katerim je všita dodatna podloga, medtem ko imajo naprednejši sistemi tudi mehurčkasto folijo in še kaj. Naslednji korak so mreže, ki so razprostrte na samostoječi konstrukciji iz aluminija, a te zahtevajo toliko večji prostor za shranjevanje, kar nekoliko omejuje njihovo praktičnost. Glede najboljše rešitve za vaš avtomobil se je najbolje posvetovati s strokovnjakom, ki jih v trgovinah GMT Avtodeli prav gotovo ne manjka. Zato ne odlašajte in nas čim prej obiščite, da bo vaš avtomobil primerno zaščiten.

Seveda se lahko zgodi, da vas toča ujame med vožnjo. Takrat vozilo ustavite varno in na za to primernem mestu in se ne ustavljajte pod nadvozi in v predorih. To namreč ni le kaznivo, ampak lahko resno ogrozi vaše in druga človeška življenja. Tega pa ni vredno nobeno razbito steklo in ukrivljena pločevina, kajne?

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna