B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Smola ni nedolžna

Smola ni nedolžna

 

V vročih poletnih mesecih marsikateri voznik zavetje za svoje vozilo išče v senci, pod drevesi. Vendar pa ni vsaka senca varna za vaše vozilo.

Avtomobila nikar ne zapeljite v senco dreves, ki izločajo smolo. Niti za kratek čas, če ne želite, da bo okrašen z borovo smolo ali ptičjimi iztrebki. Če "škodo" odkrijemo takoj, potem lahko madež varno odstranimo, v nasprotnem primeru lahko nastanejo vidne poškodbe, ki jih ni tako lahko popraviti. Smola in ptičji iztrebki agresivno delujejo na avtomobilski lak, se vpijajo v barvo in jo razjedajo. Če smolo dalj časa pustite na karoseriji avtomobila, se ta tako prilepi na avtomobil, da lahko ob odstranitvi le-te trajno poškodujete barvo.

Številni se ob najmanjši poškodbi na površini laka zatekajo k poliranju. Z vsakim takšnim postopkom se lahko nevede odstrani nevidni sloj avtomobilske barve. Zato se je tega opravila treba lotiti samo izjemoma. V celotnem življenjskem obdobju avtomobila nista priporočljiva več kot dva postopka poliranja, ki mora biti narejeno strokovno.

Ptičji iztrebki intenzivno prodirajo v barvo in tudi po daljšem obdobju na njem puščajo temne madeže, ki jih le težko odpravimo. Za odstranitev je najlažje uporabiti mehko krpo, ki jo pomočimo v toplo vodo, v katero vlijemo ne preveč močan detergent. Drgnite nežno, bodite vztrajni in madež boste odstranili brez večjih posledic. V nobenem primeru ne uporabljajte raznih razredčil, bencina ali paste za poliranje, saj lahko poškodujete lak.

V težjih primerih pa vam bodo pomagali profesionalni pripomočki za čiščenje vozil, ki jih dobite v GMT trgovinah po vsej Sloveniji. Naši usposobljeni strokovnjaki vam bodo znali svetovati. Vabljeni.

 

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna