B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Visoke temperature niso prijatelj vašega avtomobila

Visoke temperature niso prijatelj vašega avtomobila

Slovenija je pred drugim vročinskim valom to poletje, ko naj bi se temperature dvignile tudi do 40 stopinj Celzija. Visoke temperature niso prijatelj vašega avtomobila. Že preprosti ukrepi lahko olajšajo vožnjo v vročem delu leta in podaljšujejo življenjsko dobo avtomobila.

Tudi zaradi pandemije, ko marsikdo ni odpeljal avtomobila k mehaniku in napovedujočih podražitvah, strokovnjaki za popravilo vozil opažajo, da lastniki vozil predolgo odlašajo z nekaterimi za avtomobil nujnimi ukrepi. Tako zamujajo z intervali za menjavo olja, menjavo obrabljenih metlic brisalcev ali vzdrževanjem klimatskih naprav.

Stroški zaradi odlašanja so pozneje lahko tudi nekajkrat višji. Kaj lahko stori vsak Lastniki lahko kljub temu za kondicijo avtomobila veliko storijo sami. Med glavnimi ukrepi je skrb za zunanjo in notranjo čistočo avtomobila, pri čemer morate biti pozorni na problematična mesta, na katerih se nabirata umazanija in vlaga, denimo med vrati in karoserijo, pod blatniki ... Čim hitreje očistite madeže zaradi drevesne smole ali ptičjih iztrebkov, ki sicer poškodujejo lak. Učinkovite namenske pripomočke najdete v GMT trgovinah po vsej Sloveniji.

Obrabljene pnevmatike zaradi poletnih nalivov zamenjajte, še preden dosežejo mejno zakonsko globino dezena. V pnevmatikah (tudi rezervni) vsaj enkrat na mesec preverite tlak in ga, če boste avto izdatno naložili s prtljago, povečajte. Redno pregledujte tudi delovanje svetil. Ko klimatska naprava ne hladi več učinkovito, morate na servisu zamenjati njena tesnila in dopolniti hladilni plin.

Redno pregledujte tudi delovanje svetil. Za oddih brez nevšečnosti raje preverite starost svojega akumulatorja. Vročina je namreč glavni razlog za odpoved akumulatorjev, od tod izvirajo tudi kasnejše zimske težave. Obiščite trgovine GMT, kjer vam bodo usposobljeni prodajalci znali svetovati, kaj je najboljše za vaš avtomobilov.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna