B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Se še spomnite, s kakšno opremo v avtomobilu ste shajali nekoč?

Se še spomnite, s kakšno opremo v avtomobilu ste shajali nekoč?

Prav zanimivo je videti, kaj je trideset let nazaj, ko je bilo ustanovljeno tudi podjetje GMT, veljalo za standardno opremo in brez česa si avtomobila ne predstavljamo več danes. Oči vam bo odprla raziskava, ki jo je opravil specialist za prodajo rabljenih vozil v srednji Evropi.

 

Danes avtomobila brez klimatske naprave skorajda ne morete več kupiti, tudi brez sistemov kot sta ABS in ESP ne gre, da o zračnih blazinah sploh ne govorimo. Čeprav je vse našteto, razen ESP-ja, tri desetletja nazaj že obstajalo, pa v povprečnem avtomobilu niso bili samoumevni. Danes so del serijske opreme, nekoč pa na seznamu dragih doplačil.

Raziskava specialista za prodajo rabljenih vozil Aures Holdings, ki deluje na srednjeevropskem in vzhodnoevropskem tržišču, kaže zanimive podatke. Kako daleč smo prišli, je jasno, ko ugotovimo, da se je leta 1992 s klimatsko napravo pohvalila le desetina vseh avtomobilov na cesti, medtem ko danes ta delež znaša okoli 80 odstotkov. ABS, zračne blazine, servovolan in električni pomik stekel je danes prisoten praktično v vseh, tri desetletja nazaj pa jih je imelo le med 20 in 50 odstotki vozil. Skok z enega odstotka na tri četrtine je denimo uspel tempomatu.

Druga plat medalje pa so tisti dodatki, katerih delež se je v tem času občutno zmanjšal. Nove tehnologije so tako izpodrinile CD predvajalnike, manj priljubljena pa so tudi strešna okna, kar najbrž lahko pripišemo razširjenosti klimatskih naprav.

Natančnejše podatke o drastičnem porastu opreme v avtomobilih si oglejte v priloženi tabeli in ne pozabite, da za vzdrževanje in v primeru okvare obiščete vašo najbližjo trgovino GMT Avtodeli, kjer bodo prijazni svetovalci z veseljem poskrbeli za vas!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna