B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kako najhitreje uničite brisalce?

Kako najhitreje uničite brisalce?

 

Pogosto in močno deževje je že samo po sebi zahtevno za vožnjo in če moramo to početi s slabo opremo, je lahko tudi zelo nevarno. Glede na ceno in pomembnost funkcije, ki jo opravljajo, so zato nove metlice brisalcev ena najboljših investicij v varnost, ki jo lahko naredite.

Brisalci stekel imajo zagotovo eno najbolj pomembnih vlog, kar se morda sliši smešno, a ko ti ne delajo, je avtomobil v dežju praktično neuporaben. Na koliko časa jih je dobro menjati, je odvisno od vašega okolja in pogostosti uporabe. Pa tudi od tega, kako za brisalne metlice in celoten avtomobil skrbite.

Znaki, da so brisalci primerni za menjavo

Jasno, če ne brišejo več dobro, brišejo slabo! A takrat je lahko že prepozno, zato je prav, da ste na znake pozorni že prej. Da gredo proti koncu jih izdaja cviljenje in drugi neprijetni zvoki. Tipičen znak so tudi razne sledi in neočiščene površine, pa poskakovanje, kar zopet pospremi neprijeten hrup. Če v teh primerih reagirate in jih zamenjate, ne boste le bolje videli ampak tudi preprečili morebitne poškodbe, ki jih lahko povzročijo.

Brisalci niso vsemogočni

Treba se je zavedati, da imajo tudi popolnoma novi brisalci, pa naj bodo še tako dragi, določene omejitve. Nekaterih stvari si z njimi enostavno ne smemo privoščiti, saj jih boste morali v nasprotnem primeru zelo pogosto menjati:

-          Močna čistila

Čiščenje brisalcev vsekakor priporočamo, a mora biti za to uporabljeno primerno čistilo, ki ne sme biti premočno. Kemična čistila namreč z metlic odstranijo posebne (grafitne) premaze, ki so na metlice nanešeni, da te lepše drsijo po steklu. Prav tako je velika napaka, če se brisalcev lotimo z visokotlačnim čistilcem, saj jih ta lahko poškoduje.

-          Pozimi bodite pazljivi

Najpogosteje brisalce uničimo pozimi, ko jih vklopimo še preden temeljito očistimo vetrobransko steklo. Drgnjenje po ledu ali kupih snega je prezahtevno in jih lahko raztrga ali pa le deloma poškoduje.

-          Trdovratna umazanija

Vidna plast drobnega prahu, peska, blata ali česa drugega je vse prej kot primerna snov za metlice brisalcev. Ne le, da se s tem poškodujejo metlice, pač pa metlice z vlečenjem po steklu povzročajo škodo tudi tam. Menjava metlic pa je v primerjavi z menjavo vetrobranskega stekla pravi drobiž. Če opazite, da se je na steklu nabrala vidna umazanija, jo zato raje odstranite preden zaženete brisalce.

 

Katere dimenzije in kakovosti metlic so najbolj primerne za vaš avtomobil, boste najlažje izvedeli v enem izmed mnogih prodajnih mest GMT Avtodeli. Z veseljem vam bomo svetovali!

 

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna