B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

GMT svetuje: Dodatki h gorivu

GMT svetuje: Dodatki h gorivu

Na GMT v seriji člankov priprava avtomobila na pomlad odgovarjamo na najbolj pogosta vprašanja. Dodatki h gorivu, da ali ne?

Mehaniki pri servisiranju vozil uporabljajo dodatke za nafto, ki nase vežejo vodo vzporedno pa tudi povečajo mazalni učinek goriva. Kaj priporočamo na GMT?

Aditive za gorivo in olje pogosto povezujemo z univerzalnimi rešitvami, ki začasno izboljšajo zmogljivost vozila. Seveda je na trgu veliko takšnih izboljševalcev. Pri GMT izpostavljamo znamko BIZOL, ki ponuja visoko specializirane rešitve za specifične tehnične težave, pa tudi kot preventivni ukrep pred določenimi težavami. Za dodatke BIZOL je značilna visoka učinkovitost, ki jo cenijo številni mehaniki.

Spekter uporabe posameznih dodatkov BIZOL glede na določeno situacijo je prikazan v spodnjih preglednicah.

Funkcija

Izdelki za voznike

Izdelek za mehanike

 

Diesel System Clean+ d60 (Art. 98881, 8881)

DPF Regeneration+ d61 (Art. 98009, 8009)

Diesel Power Boost

BIZOL Pro Diesel System Clean+ p60

 

Čiščenje gorivnega sistema

**

*

**

***

 

Zaščita pred korozijo

**

n/a

***

*

 

Oksidacijska stabilnost goriva

**

n/a

***

*

 

Povečanje cetanskega števila

**

n/a

***

*

 

Izboljšanje pospeševanja

*

n/a

**

**

 

Zaščita DPF

n/a

***

*

*

 

   Zmanjšanje dima

*

*

**

**

 

Varčevanje z gorivom

*

n/a

**

*

 

Pogostost uporabe

Vsako tretje točenje goriva

Vsako tretje točenje goriva

Po potrebi

Po potrebi

 
           

Funkcija

Izdelki za voznike

Izdelek za mehanike

Gasoline System Clean+ g80 (Art. 98880, 8880)

BIZOL Octane Power+ g81 (Art. 8004)

Catalytic System Protect+ g82 (Art. 8011)

BIZOL Pro Gasoline System Clean+ p80

BIZOL Pro Catalytic System Clean+ p82

Čiščenje gorivnega sistema

**

n/a

*

***

*

Zaščita pred korozijo

**

*

**

*

*

Oksidacijska stabilnost goriva

**

n/a

*

*

 

Povečanje oktanskega števila

*

***

*

n/a

n/a

Izboljšanje pospeševanja

*

**

n/a

**

n/a

Zaščita katalizatorja

*

n/a

***

*

***

varčevanje z gorivom

*

*

n/a

**

n/a

Pogostost uporabe

Vsako tretje točenje goriva

Vsako polnjenje z gorivom

Vsako tretje točenje goriva

Vsak nadzor

Vsak nadzor

 

OPOMBE:

n/a ni relevantno

* zmerno

** dobro

*** zelo dobro

Kot je razvidno iz seznama, BIZOL ne ponuja izdelkov samo za voznike, temveč tudi za mehanike kot kemično orodje. Pri dodatkih za gorivo imajo pomembno vlogo čistilni dodatki. Njihova naloga je odstranjevanje usedlin z nastavkov vbrizgalnikov, sedežev ventilov in same površine sesalnega ventila. Te vrste dodatkov odstranjujejo tudi ogljikove obloge iz zgorevalne komore in dna bata.

Zakaj je kopičenje usedlin sploh škodljivo za sistem za gorivo?

Zaradi vsakodnevne uporabe in posledične obrabe se v sistemu za gorivo in motorju se sčasoma naberejo usedline, kot sta ogljik in guma. Ko se ostanki začnejo nabirati, se zaradi vpliva na proces izgorevanja zmanjša zmogljivost in poveča poraba goriva. Usedline tudi omejujejo dovod goriva in negativno vplivajo na razpršilni vzorec vbrizgalnika, podobno kot pri glavi tuša, ko so curki blokirani z vodnim kamnom. Vbrizgalniki goriva se zamašijo z drobnimi usedlinami, ki omejujejo pretok goriva.

Težave, ki jih povzročajo nakopičene usedline so zamašen injektor goriva in omejen pretok goriva, izguba zmogljivosti, povečana poraba goriva in emisije ter slabši zagon in delovanje v prostem teku.

Katere so učinkovite rešitve proti kopičenju oblog?

Pri GMT svetujemo, da sestavne dele sistema za gorivo očistite s pločevinko BIZOL Gasoline System Clean+ g80 ali BIZOL Diesel System Clean+ d60 za dizelske motorje.

 Aditivi za gorivo odstranjujejo usedline iz sistema za gorivo in obnavljajo delovanje injektorjev, črpalke za gorivo, dovodnih ventilov in cevi za gorivo. Povečujejo učinkovitosti motorjev za trajnostno vožnjo, zmanjšujejo emisije in porabo goriva ter podaljšujejo življenjsko dobo sistema za gorivo.

Da bi podprli trditve, so pri BIZOL-u opravili tri teste izdelkov in dokazali, da so izdelki učinkoviti ter da lahko strankam prinesejo rezultate in koristi.

Tako je BIZOL testiral zamašen mehanski vbrizgalnik z netočnim vzorcem brizganja ob uporabi dodatka v bencinskem avtomobilu s prevoženimi 150.000 km.

Pred uporabo so zaznali nenatančen vzorec pršenja, nastajanje kapljic in zmanjšan pretok. Po uporabi sta bila dosežena pravilen pretok in vzorec pršenja.

Pri naslednjem preizkusu so se vprašali, ali bi bilo mogoče očistiti tudi močan koks na zgornjem in spodnjem delu sesalnega ventila?

Preskus je bil opravljen z bencinskim avtomobilom s prevoženimi 200.000 km. Pred uporabo so zaznali močno pokanje na zgornjem in spodnjem delu sesalnega ventila, po uporabi, pa težav ni bilo več. Rezultati so bili doseženi z zaporednim nanašanjem aditivov.

Pomembno vprašanje je, ali lahko z nizkimi stroški povečate moč motorja?  Ali lahko preprost dodatek spremeni stanje? Odločili so se, da preizkusijo BIZOL Gasoline System Clean+ g80. Ali je deloval?

Zgornja dva dodatka sta namenjena voznikom, uporabljati ju je treba redno vsake tri polnjenja, eno pakiranje zadostuje za približno 70 l goriva. BIZOLovi testi ne kažejo nevarnosti prevelikega odmerjanja, če je rezervoar pred uporabo vsaj 1/3 poln. BIZOL Diesel Power Boost je profesionalna rešitev, ki je že namenjena mehanikom in tehnično bolj ozaveščenim voznikom.

BIZOL Diesel Power Boost je dodatek za gorivo, ki je bil posebej razvit za obnovitev zmogljivosti dizelskega motorja. Vsebuje posebej razvite dodatke za nadzor usedlin (DCA). BIZOL Diesel Power Boost odstranjuje obloge in preprečuje nastajanje ostankov, zaradi česar se obnovi delovanje dizelskega motorja.

Ta dodatek se odlično obnese v sistemih z neposrednim vbrizgavanjem goriva, ki so še posebej izpostavljeni izgubi prvotnih parametrov zaradi usedlih nečistoč tako na konici vbrizgalnika kot v njegovi notranjosti.

BIZOL Diesel Power Boost se lahko uporablja na tri načine, zato je namensko orodje za profesionalce.

Poleg dodatkov za gorivo BIZOL ponuja tudi dodatke za motorno olje, olje za menjalnik, tekočine ATF in hladilno tekočino.

Več informacij o izdelkih bizol najdete na spletni strani www.bizol.com.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna