B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Avto ni čoln

Avto ni čoln

Tudi pri le nekaj centimetrov vode na cesti si ob neprimerni potezi že lahko nakopljete nepotrebne stroške popravila avta.

Slovenija je bila priča obilnim padavinam, številne ceste je poplavilo, zato so bile le delno prevozne ali pa sploh ne. V takšnih razmerah vozniki pri vožnji čez stoječo vodo tvegajo, da bodo poškodovali zunanjost avta ali pa celo povzročili okvaro na pogonu.

Če že res ne gre drugače in morate zapeljati čez vodo, se najprej na vsak način prepričajte, kako globoka je na svojem najglobljem mestu. Če je voda še primerno nizka, vaše vozilo pa z odmikov to dovoljuje, zapeljite čeznjo pri nizki hitrosti. Če bi namreč zapeljali prehitro, bi ob tem z odrivom povzročili povratni vodni val, ta pa lahko vodo dvigne do vstopne odprtine zraka motorja. Posledice bi bile lahko katastrofalne, saj lahko pride celo do odpovedi motorja z več tisoč evri visokim stroškom, opozarjajo mehaniki.

Tudi nizke vode pa ne smemo podcenjevati. Če čeznjo zapeljemo prehitro, lahko sila upora poškoduje plastične zaščite na spodnjem delu odbijačev ali zaplate na podvozju.

Če je torej le možno, se vodi na cestišču izognite ali pa se je lotite skrajno previdno. Seveda pa vse skupaj velja le za stoječo vodo, nikar z avtom ne zapeljite v deroči potok ali hudournik, saj utegne spodnesti vozilo in posledice so lahko tragične, o čemer imamo tudi v Sloveniji na žalost veliko novic.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna