B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kako vem ali je bil avtomobil pod vodo?

Kako vem ali je bil avtomobil pod vodo?

Od ogromnega števila avtomobilov, ki so bili v nedavnih poplavah pod vodo, jih bo vsaj nekaj deset, če ne nekaj sto, prišlo nazaj na trg rabljeni, brez, da bi prodajalci razkrili njihovo preteklost.

Čeprav so nedavne poplave ljudem prinesle ogromno slabega, se v vsaki situaciji najdejo tudi posamezniki, ki tragedijo lahko obrnejo sebi v prid. Spretno prikritje posledic avtomobilskega srečanja z globoko vodo ima potencial za velike zaslužke, na drugi strani pa se lahko kupci teh vozil pošteno opečejo. Ti primeri so vse prej kot redki, kar je zopet dokazalo veliko zanimanje za odkup teh vozil takoj po naravni nesreči. Verjemite, da jih v veliko primerih niso iskali zase, ampak za nadaljnjo prodajo.

Kaj so torej znaki, na katere je treba biti še posebej pozoren, če trenutno kupuješ rabljen avtomobil?

1. Poplavljen avtomobil lahko izda nenavaden, pogosto neprijeten vonj v kabini, ki je posledica vlage.

2. Bližnje srečanje z vodo lahko izdajo tudi umazanija v skritih in težje dostopnih kotičkih, v prtljažniku, v prostoru za rezervno kolo.

3. Tudi rjavenje določenih delov, kot so vodila sedežev je jasen znak, da nekaj ne »štima«.

4. Ob sumu, da gre za poplavljen avtomobil, je treba vozilo temeljito pregledati in s pomočjo serijske številke (VIN) preveriti njegovo zgodovino na servisu ter v javno dostopnih registrih.

Kakorkoli že ugotovite, da gre v resnici za avtomobil, ki je bil pod vodo, pa velja, da se je takšnemu avtomobilu, tudi ob zelo ugodni ceni, najverjetneje dobro izogniti. Zaradi vlage in posledične oksidacije se namreč določene težave pojavijo tudi več mesecev ali celo več let po samem dogodku in nakupu.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna