B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Tako Brembo skrbi, da zavore odlično delujejo tudi pozimi

Tako Brembo skrbi, da zavore odlično delujejo tudi pozimi

Mraz in vlaga spadata med največje sovražnike avtomobilskih zavor, zato Brembo vselej uvaja nove tehnologije, ki preprečujejo zimske težave.

 Hladna sezona, ki se nezadržno približuje, je še posebej zahtevna za mnoge komponente avtomobila. Voda, led, sneg in nizke temperature problematični tudi za zavorni sistem, katerega delovanje je ključno za varnost. Brembo zato ponuja vrsto tehnično naprednih rešitev, ki zagotavljajo učinkovito in zmogljivo delovanje zavor. Vsekakor pa lahko k varnosti veliko prispevamo tako, da smo pozorni na stanje kolutov, ploščic, čeljusti in zavorne tekočine. 

Za najbolj uspešno spopadanje s hladnimi zimskimi razmerami Brembo svetuje naslednje:

 UV zaščita pred korozijo

Vlaga, ki spremlja dolgo zimsko sezono, skupaj z raznimi kemikalijami močno pospešijo korozivne učinke. Dolgotrajen stik z ledom in soljo, ki se sčasoma nabereta na komponentah, ključno vpliva na zavorno zmogljivost. Karkoli lahko povzroči rjavenje katerega od delov vašega avtomobila, vpliva tudi na zavore. Da bi ta pojav preprečili, so pri Brembu razvili posebne zavorne diske z UV prevleko, ki nudijo odpornost proti okoljskim korozivnim vplivom, vlagi in nizkim temperaturam. UV prevleka tudi zmanjša vpliv emisij na okolje zaradi popolnega zmanjšanja hlapnih organskih spojin.

 Nad vlago s pravo zavorno tekočino

Zavorna tekočina ima lastnost, da vpija vlago, kar je pozimi zagotovo lahko velik problem. Gre za pojav, kjer se pri pregrevanju zavornega sistema lahko zgodi, da zavorna tekočina hitreje doseže vrelišče, v praksi pa se posledično podaljša zavorna pot. Zaradi nizkih temperatur je spremenjena tudi viskoznost zavorne tekočine, kar prav tako vpliva na delovanje celotnega sistema, vključno s povezanimi varnostnimi asistenčnimi sistemi. Brembo v ta namen ponuja zavorno tekočino z vreliščem, ki je višje od zahtevanih standardov, kar zagotavlja varno zaviranje v vseh razmerah.

 Protihrupno mazivo

Čeprav so neprijetni zvoki pri zaviranju lahko celoletni pojav, je zima zanje še toliko bolj ugodna. Brembo v ta namen ponuja mazivo B-QUIET, ki ga je treba nanesti na kovinske kontaktne površine med čeljustjo in ploščicami. S tem se hrup zavornega sistema občutno zmanjša, obenem pa mazivo nudi tudi dodatno zaščito.

 Navrtani koluti proti dežju

Neenakomerne površine in razmere v zimskem času, ki jih povzročijo voda, sneg, sol in druge snovi, so problematične za veliko komponent avtomobila, ne le za pnevmatike, ki so seveda primerni stik vozila s podlago. Tudi zavorni koluti niso imuni na hitre spremembe pogojev, katerih posledica je denimo tanka plast vode, ki se tvori na njih. Vpliv te je občuten predvsem ob začetku zaviranja, ko se materiali borijo za potrebno trenje. Takrat do izraza pridejo luknje na zavorni površini kolutov Brembo Xtra, ki poskrbijo za hitrejše odvajanje vode. Prekinitve v površini pretrgajo vodni film in s tem zagotavljajo hitrejšo reakcijo ter delovanje.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna