B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Po strešni kovček v trgovino GMT

Po strešni kovček v trgovino GMT

Končno smo dočakali poletje in šolske počitnice. Številni se bodo na oddaljene kraje odpravili z avtomobilom. Prtljage bo veliko. Da bo prevoz varen, je bolje prtljago spraviti v prtljažnik in strešni kovček, kot v kabino vozila, kjer lahko za potnike predstavlja tudi nevarnost. V GMT svetujemo, kaj paziti pri izbiri strešnega kovčka. Z nasveti vam lahko pomagajo tudi naši prodajalci. Zato vabljeni v trgovine GMT po vsej Sloveniji.

Izbira strešnega kovčka mora biti premišljena, prav tako pa tudi pri strešnih kovčkih ne gre varčevati, saj ga kupujete za dalj časa. Manjša cena lahko pomeni tudi večjo porabo goriva, večje možnosti za nevšečnost na poti zaradi slabše kakovosti, tudi odpornost na zunanje vremenske dejavnike je lahko bistveno slabša, s tem pa se zmanjša tudi število let uporabe strešnega kovčka.

Pomembni so tudi nosilci

Ker ljudje na strehi vozila tovorijo različen tovor, v ta namen obstajajo različni nosilci in tudi kovčki za prevoz različnih predmetov. Namen osnovnih nosilcev je, da na njih pritrdimo različne dodatne nosilce za specifičen namen npr. nosilci koles, nosilci dolgih predmetov, nosilci kanujev, nosilci smuči, nosilci delovnih pripomočkov itd. Poznamo osnovne nosilce v različnih izvedbah za montažo na streho vozila oz. zadnji del vozila. Kot razširljiv dodatek prtljažnega prostora pa je možnost na osnovne nosilce montirati tudi strešne kovčke.

Cena strešnih kovčkov je odvisna od velikosti in oblike. Bolj aerodinamični, s katerimi boste privarčevali pri gorivu, so po drugi strani prikrajšani za volumen. Pri izbiri kovčka je treba paziti na kakovost. Kovček mora biti iz ABS plastike, ki ne poka in ne bledi. Izdelki nižjega cenovnega razreda so narejeni iz poliestra, oziroma druge plastike. Boljši kovčki imajo znotraj posebne nosilce za smuči ali drugo prtljago. Priporočljivo je, da se kovček odpira z obeh strani, dobro je tudi, da imajo cevne ključavnice, ki povečujejo uporabo v vseh letnih časih. Paziti je treba, da zagotavljajo montažo na osnovne nosilce.

Kako zlagati prtljago v strešni kovček?

V strešni prtljažnik zlagajte prtljago po enakem principu kot v prtljažnik avtomobila – težje na dno, lažje na vrh, pri tem pa obvezno upoštevajte navodila proizvajalca tako prtljažnika, kot tudi avtomobila, glede obremenitve. Količina prtljage v strešnem prtljažniku naj bo takšna, da ga ne bo treba zapirati na silo. V primeru zapiranja na silo, lahko poškodujete tečaje ali ključavnice, prav tako pa se lahko zgodi, da spoj pokrova prtljažnika ne bo zadostno tesnil in bo zato v primeru dežja prepuščal vodo.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna