B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Pomembna vseevropska novost glede prodaje akumulatorjev!

Pomembna vseevropska novost glede prodaje akumulatorjev!

S 1. februarjem so začela veljati določila nove evropske uredbe o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive, ki imajo vpliv tudi na prodajo določenih vrst akumulatorjev. Pri motornih kolesih, skuterjih, kosilnicah in še drugih vozilih ter strojih so se doslej prodajali tipi neaktiviranih akumulatorji, poleg katerih je kupec v kompletu dobil tudi embalažo z elektrolitom - razredčeno žvepleno kislino.

Po novem fizičnim strankam takšne kombinacije ni več dovoljeno prodajati, saj se žveplova kislina od 1. februarja 2021 ne sme več dobavljati ločeno z baterijo. Vsak akumulator mora biti pred izdajo končni stranki že aktiviran. Prodaja žveplove kisline ločeno od akumulatorja je sicer še možna pravnim osebam na podlagi podpisane izjave kupca, vendar pa mora po našem neobvezujočem mnenju vsaka pravna oseba, ki sama opravlja formiranje baterije, imeti tudi vse ustrezno urejeno po Zakonu o kemikalijah. V tem primeru bo moral naš kupec - pravna oseba, izpolniti tudi posebno izjavo, s katero se bo obvezal k legitimni uporabi izdelka.

V naših trgovinah GMT Avtodeli smo se na novosti pravočasno pripravili, saj sta varnost naših strank in kakovost na prvem mestu.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna