B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Tekočina, ki jo v tem času zelo priporočljivo zamenjati

Tekočina, ki jo v tem času zelo priporočljivo zamenjati

V toplejših delih leta je treba za čiščenje stekel pri vozilih uporabljati letno tekočino, ki ima drugačne lastnosti od zimske.

 

Letna tekočina ima drugačno sestavo od zimske. V njej so dodani specialni detergentni, ki pomagajo pri razgradnji proteinov in olj. Razlog za drugačno sestavo je v prvi vrsti mrčes, ki je lahko v toplejšem delu leta prava nadloga in hitro umaže pogled na cesto. Zimska tekočina v teh primerih ne bo odstranjevala zasušenih ali celo "zapečenih" delcev žuželk. Namesto tega bo prišlo do dodatnega zamazanja stekla, lahko pa tudi do poškodbo občutljive gume na brisalcih in s tem skrajšanja njihove življenjske dobe. 

Dodatki v letni tekočini pomagajo precej hitreje odstraniti s stekel mrčes, olja ali ptičje iztrebke. Še posebej vozniki, ki so veliko na poti zaradi svojega poklica, bi morali znati ceniti razliko, ki jo naredi letnemu času prilagojena tekočina. Letna tekočina je tudi bistveno bolj učinkovita pri pranju žarometov pri avtih s ksenonkami in LED. 

 Letna tekočina ni primerna za temperature pod lediščem, nič pa ne bo narobe, če jo boste dolili v rezervoar, v kateri je od prejšnje zime še ostalo nekaj zimske tekočine.  

V naših poslovalnicah GMT po vsej Sloveniji ponujamo kakovostne letne tekočine za pranje vetrobranskih stekel. Preverite tudi ponudbo kakovostnih kabinskih filtrov, metlic za brisalce, čistil in drugega materiala, po katerem je v tem letnem času veliko povpraševanja.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna