B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Olja in maziva za motorna vozila

Motorna olja

Motorna olja so zelo pomembna za pravilno delovanje vseh vrst motorjev. Visoka tehnologija in znanje sta privedla do evolucije, visoko tehnološko zahtevnih motorjev, kateri za učinkovito delovanje potrebujejo vrhunska motorna olja.
Danes motorna olja dosegajo oz. že presegajo nekatere zahteve po specifikacijah proizvajalcev motorjev. Motorji so vse bolj zmogljivi in tehnološko dovršeni. Za čim učinkovitejše  delovanje pa potrebujejo ustrezno motorno olje. V današnjih motorjih se vse pogosteje uporablja polsintetično motorno olje, oz. v visoko zmogljivih motorjih tudi sintetično motorno olje. Starejši motorji še vedno delujejo na mineralnih oljih.

Delitev motornih olj glede na lastnosti:

  • Sintetična motorna olja  so izdelana po sintetičnem postopku iz nemineralnih olj.
  • Delno sintetična motorna olja so izdelana iz sintetičnega in mineralnega olja z dodatnimi aditivi.
  • Mineralna motorna olja so izdelana iz baznih olj, pridobljenih s predelavo nafte in različnih dodatkov (proti penjenju, koroziji, detergentov, itd.).
Nepravilna uporaba motornega olja lahko privede do resnih poškodb motorja. Upoštevati je potrebno predpise ter navodila proizvajalcev.

Ponudba motornih olj

V GMT Trgovine z avtodeli, vam ponujamo visoko kvalitetna motorna olja po najboljših cenah. V ponudbi imamo različna sintetična in polsintetična motorna olja in tudi mineralna motorna olja. Na izbiro so vam tudi različna hidravlična olja, ne manjkajo pa tudi najsodobnejša menjalniška ter zavorna olja. Olja so vam na voljo v različnih pakiranjih, vse od 1 lit do 208 lit oz. tudi do 1000 lit.

V ponudbi imamo med drugim motorna olja vrhunskih proizvajalcev kot so:
Skoraj vsi proizvajalci imajo v svojem programu motorna olja za različne namene uporabe in sicer za motorna vozila, 2-taktne motorje, izven krmne ladijske motorje, motorne kosilnice, motorne žage in druge manjše kmetijske stroje, traktorje, ladijske motorje, za različne tehnološke stroje, idr. 

Privoščite vašemu vozilu kakovostna motorna olja! Naše strokovno osebje vam bo z veseljem izbralo najprimernejše motorno olje. 
« nazaj ...Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna