B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Katero olje je pravo za v motor avtomobila?

Katero olje je pravo za v motor avtomobila?

Pri nakupu motornega olja moramo zato biti pozorni na oznake, ki se nahajajo na embalaži. Kakovost in lastnosti motornega olja določajo mednarodne specifikacije in specifikacije posameznih proizvajalcev motorjev. V osnovi se olja delijo po delovnih karakteristikah in viskoznosti.

Danes je zelo pomembno, da v motor nalijemo olje, ki mu ustreza. Ob tem, se postavi tudi vprašanje, ali lahko v motor nalijemo različna olja? Odgovor ni enoznačen. Načeloma ni težave, če dodatno olje tudi ustreza zahtevam motorja, in pri tem tudi ni pomembno, ali je to olje sintetično ali mineralno. Nikakor pa v motor ne smemo naliti olja, ki mu s svojimi lastnostmi ne ustreza.

Motorji s filtri trdnih delcev denimo zahtevajo olja, ki pri zgorevanju tvorijo nič ali zelo malo pepela, saj bi neustrezno olje lahko pripomoglo k hitrejši zamašitvi filtra trdnih delcev. A, če v avtomobil nalijemo olje z napačno viskoznostjo, motor ne doseže ustreznega oljnega tlaka in se v skrajnem primeru lahko pokvari. Ob tem lahko lastnik avtomobila ogrozi tudi garancijo.

Lahko torej zaključimo, da je tako kot večino drugih opravil pri sodobnih avtomobilih tudi menjavo in dolivanje motornega olja najbolje prepustiti strokovnjakom.

Ponudba motornih olj

V GMT Trgovinah z avtodeli, vam ponujamo visoko kvalitetna motorna olja po najboljših cenah. V ponudbi imamo različna sintetična in polsintetična motorna olja in tudi mineralna motorna olja. Na izbiro so vam tudi različna hidravlična olja, ne manjkajo pa tudi najsodobnejša menjalniška ter zavorna olja. Olja so vam na voljo v različnih pakiranjih, vse od 1 lit do 208 lit oz. tudi do 1000 lit.

V ponudbi imamo med drugim motorna olja vrhunskih proizvajalcev kot so:

Aral

AGIP

BP

BMW

Castrol

Elf

Ford

Febi

Mercedes Benz

Mobil

Motul

Orlen Oil

Opel

Valvoline

TotalEnergies

Repsol

Selenia

Shell

Q8

Nils

Wolf

Skoraj vsi proizvajalci imajo v svojem programu motorna olja za različne namene uporabe in sicer za motorna vozila, 2-taktne motorje, izven krmne ladijske motorje, motorne kosilnice, motorne žage in druge manjše kmetijske stroje, traktorje, ladijske motorje, za različne tehnološke stroje, idr.

Privoščite vašemu vozilu kakovostna motorna olja! Naše strokovno osebje vam bo z veseljem izbralo najprimernejše motorno olje.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna